ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΛΙΑΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Τι είναι η αντλία θερμότητας;

Οι αντλίες θερμότητας είναι η πλέον σύγχρονη λύση για την θέρμανση και τον δροσισμό του χώρου σας, καθώς επίσης και για το ζεστό νερό χρήσης.

Πρόκειται για συσκευές με πολύ μεγάλο βαθμό απόδοσης και πολύ μεγάλο εύρος λειτουργίας γεγονός που τις καθιστά εξαιρετικά οικονομικές στην λειτουργία και ικανές να αποδόσουν τα οφέλη τους ακόμα και σε πολύ χαμηλές αλλα και πολύ υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

Η αρχή λειτουργίας τους στηρίζεται στον ψυκτικό κύκλο και είναι εφάμιλλη με ενός απλού οικιακού κλιματιστικού. Αντλούν θερμότητα από τον αέρα μέσω της εξωτερικής τους μονάδας και την μεταφέρουν στο εσωτερικό του χώρου που θέλουμε να θερμάνουμε με σωληνώσεις χρησιμοποιώντας σαν μέσο μετάδοσης το νερό. Αντίστοιχα στην περίπτωση του δροσισμού αντλούν θερμότητα από το εσωτερικό του χώρου που θέλουμε να δροσίσουμε και την απάγουν στο περιβάλλον.

Εγκατάσταση σε υφιστάμενο σύστημά θέρμανσης

Από πλευράς εγκατάστασης η αντλία θερμότητας δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Τοποθετείται στο μπαλκόνι, στην ταράτσα ή σε αυλή και συνδέεται με τις σωληνώσεις παροχής θέρμανσης της οικίας ή με τους συλλέκτες εάν υπάρχουν εγκατεστημένοι. Στο εσωτερικό του χώρου δεν υπάρχουν παρεμβάσεις παρά μόνο η αντικατάσταση του θερμοστάτη και τοποθέτηση του νέου ελεγκτή της αντλίας θερμότητας.

Μπορεί να συνδεθεί σε υφιστάμενα συστήματα θέρμανσης που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ηλεκτρισμό και άλλα καύσιμα χρησιμοποιώντας τα ήδη υπάρχοντα θερμαντικά σώματα ή αντικαθιστώντας τα σε περίπτωση που δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις του χώρου. Στις περιπτώσεις των υφιστάμενων εγκαταστάσεων είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσουμε την δυνατότητα της αντλίας θερμότητας να κάνει δροσισμό του χώρου διότι οι σωληνώσεις και τα εξαρτήματα των εγκαταστάσεων στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν κατασκευαστεί για να εξυπηρετήσουν ανάγκες ψύξης. Σε περιπτώσεις ανακαίνισης η δυνατότητα δροσισμού είναι εφικτή κατόπιν αλλαγής σωληνώσεων και συλλεκτών.

Εγκατάσταση σε νεόδμητο ή υπό ανακαίνιση κτίριο

Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας σε νεόδμητο ή υπό ανακαίνιση κτίριο προσφέρει μεγάλη ευελιξία και άνεση. Με σωστή μελέτη και σχεδιασμό μπορεί ο χρήστης να απολαύσει στον μέγιστο βαθμό τα οφέλη και τις δυνατότητές της. Μπορεί να συνδυαστεί με συστήματα ενδοδαπέδιας για θέρμανση και δροσισμό, με fan coils για αποτελεσματικότερη και πιο άμεση θέρμανση και κλιματισμό των χώρων ή με θερμαντικά σώματα στην περίπτωση που θέλουμε μόνο θέρμανση.

Για το ζεστό νερό μπορεί να λειτουργήσει με έμμεσα θερμαινόμενα μπόιλερ ή ακόμη και με ηλιακούς συλλέκτες που θα θερμαίνουν συνδυαστικά με την αντλία θερμότητας το μπόιλερ για αδιάκοπη και πολύ οικονομική παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Επίσης, μπορεί να θερμάνει το νερό των κοινών ηλιακών θερμοσιφώνων στις περιπτώσεις που η ηλιακή ενέργεια δεν επαρκεί.

Η τοποθέτηση της αντλίας θερμότητας γίνεται σε μπαλκόνι, ταράτσα ή και αυλή και συνδέεται με τις σωληνώσεις θέρμανσης και ζεστού νερού που θα εγκατασταθούν στο κτίριο.

Μελέτη και Σχεδιασμός

Σε κάθε περίπτωση η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας απαιτεί σωστή διαστασιολόγηση, εμπεριστατωμένη μελέτη των απαιτήσεων του χώρου και υπεύθυνο σχεδιασμό ετσι ώστε να επωφεληθεί ο χρήστης της στο μέγιστο την απόδοση και την οικονομία που μπορεί να του παρέχει. Η εταιρία μας έχοντας ολοκληρώσει πολλά έργα εγκατάστασης αντλιών θερμότητας είναι σε θέση να σας προτείνει την πλέον συμφέρουσα και αποδοτική λύση για τις ανάγκες σας.

Καλέστε μας στο 213 0909 909 για ένα δωρεάν ραντεβού με τον μηχανικό μας για να ενημερωθείτε εκτενέστερα για τα οφέλη της εγκατάστασης αντλίας θερμότητας στον χώρο σας ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας με τα στοιχεία σας.Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιεσδήποτε απορίες ή για να ζητήσετε προσφορά, συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και εμείς θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Αποστολή email. Όλα τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά.

8