ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

 

Τι βήματα πρέπει να ακολουθήσω ώστε να συνδεθώ με το φυσικό αέριο;

 

 • Αρχικά μας καλείτε στο τηλέφωνο 213 0909 909 για να πραγματοποιήσουμε μια δωράν επίσκεψη στο χώρο σας και να συζητήσουμε από κοντά τα δεδομένα και τις δυνατές επιλογές
 • Σε συνέχεια της επίσκεψής μας, σας υποβάλλουμε την οικονομική μας προσφορά για την προμήθεια και την εγκατάσταση λέβητα φυσικού αερίου. Στην προσφορά αυτή περιγράφονται αναλυτικά όλα τα βήματα που θα ακολουθήσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση καθώς και τα κόστη και ο τρόπος πληρωμής τους. Το συνολικό κόστος εξαρτάται τόσο από τον λέβητα που θα επιλέξετε όσο και από την κατάσταση του υφιστάμενου δικτύου θέρμανσης εάν υπάρχει ή από το νέο δίκτυο θέρμανσης που θα εγκατασταθεί από την αρχή. Σε κάθε περίπτωση, πριν ξεκινήσουμε τις εργασίες, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι μηχανικοί μας μπορούν να συζητήσουν μαζί σας οποιαδήποτε λεπτομέρεια και να σας λύσουν οποιαδήποτε απορία σχετικά με το έργο.
 • Εφόσον συμφωνήσουμε, αποφασίζουμε την ημερομηνία έναρξης και λήξης του έργου και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς.

 

Τι αναλαμβάνει η εταιρεία μας ώστε να αποκτήσετε το σύστημα θέρμανσης που ονειρεύεστε;

 

Με μία λέξη: τα ΠΑΝΤΑ!

Μελετούμε και κατασκευάζουμε τα συστήματα που αναλαμβάνουμε με γνώμονα την μέγιστη εξοικονόμιση και την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της κάθε εγκατάστασης που φέρνουμε εις πέρας. Πιο αναλυτικά αναλαμβάνουμε:

 

1. Την υποβολή σύμβασης σύνδεσης στην ΕΔΑ Αττικής (Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής)

 

Η ΕΔΑ λειτουργεί ως ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στην Αττική και ελέγχει ότι τηρούνται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές μιας εγκατάστασης δικτύου φυσικού αερίου βάσει νομοθεσίας.

 • Αυτό το βήμα πραγματοποιείται στην περίπτωση που υπάρχει διαθεσιμότητα του Δικτύου Φυσικού Αερίου στην περιοχή σας. Ελέγξτε τη Διαθεσιμότητα του Δικτύου Φυσικού Αερίου πατώντας εδώ.
  Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για να συνδεθεί ένα οίκημα/κτίριο με το δίκτυο φυσικού αερίου μέσω τοποθέτησης ανάλογου μετρητή από την ΕΔΑ.
 • Στην περίπτωση που δεν υπάρχει παροχή φυσικού αερίου στην περιοχή, μπορούμε αρχικά να υποβάλουμε μια αίτηση στην ΕΔΑ. με σκοπό την επέκταση του Δικτύου Διανομής. Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε εάν το ακίνητο βρίσκεται ήδη στις προγραμματισμές επεκτάσεις του Δικτύου Φυσικού Αερίου. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του λέβητα κανονικά και να χρησιμοποιηθούν φιάλες υγραερίου στη θέση του φυσικού αερίου. Μελλοντικά και αφού εξασφαλιστεί ότι υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου στην περιοχή, μπορεί ο ίδιος λέβητας με μικρές μόνο παρεμβάσεις να συνδεθεί με το φυσικό αέριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υγραέριο είναι ένα από τα οικονομικότερα καύσιμα και δύναται να καλύψει όλες τις ενεργειακές ανάγκες ενός σπιτιού (θέρμανση, ζεστό νερό, μαγείρεμα). Οι λέβητες υγραερίου έχουν πολύ χαμηλό κόστος συντήρησης και προσφέρουν πλήρη αυτονομία φροντίζοντας παράλληλα για το περιβάλλον το οποίο δεν επιβαρύνουν, ακριβώς όπως και το φυσικό αέριο.

 

2. Τη μηχανολογική μελέτη εσωτερικής εγκατάσταση (για την ΕΔΑ)Η μελέτη της εγκατάστασης αερίου συντάσσεται υπεύθυνα απο τους διπλωματούχους Μηχανολόγους Μηχανικούς της εταιρείας μας και κατατίθεται στην αρμόδια υπηρεσία της Ε.Δ.Α Αττικής.

 

Ενδεικτικά, οι εργασίες του μηχανικού περιλαμβάνουν:

 • εκπόνηση μελέτης εσωτερικής εγκατάστασης δικτύου αερίου
 • επίβλεψη του έργου
 • σύνταξη τεχνικής έκθεσης προς Ε.Δ.Α
 • συλλογή και κατάθεση πιστοποιητικών υλικών και συσκευών
 • έκδοση πιστοποιητικού στεγανότητας
 • έκδοση φύλλου καύσης

 

3. Την εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου και υδραυλικώνΜετά από προσεχτική μελέτη του χώρου και βάσει της τελικής θέσης του μετρητή που θα τοποθετηθεί από την ΕΔΑ, ξεκινούν οι εργασίες εγκατάστασης του δικτύου που θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο.

Ενδεικτικά, πραγματοποιούνται οι κάτωθι εργασίες:

 • Κατασκευή της γραμμής φυσικού αερίου, με σημείο κατάληξης τον λέβητα αερίου
 • Κατασκευή συστήματος θέρμανσης καλοριφέρ κατασκευασμένο από σωλήνες αντίστοιχων διατομών των φορτίων που διανέμουν
 • Εγκατάσταση επιτοίχιου λέβητα
 • Εγκατάσταση σωληνώσεων ύδρευσης για την παροχή νερού από και προς τον λέβητα βάσει των κανόνων που ισχύουν για τα δίκτυα νερού.
 • Πλήρης ηλεκτρική καλωδίωση και σύνδεση της μονάδας
 • Εγκατάσταση αποχέτευσης συμπυκνωμάτων της μονάδας

Στο κομμάτι της εγκατάστασης του δικτύου αντιμετωπίζονται συνήθως οι εξής τρεις περιπτώσεις: 

I. Αυτόνομη θέρμανση
Σε διαμερίσματα πολυκατοικιών ή μονοκατοικίες, που έχουν ήδη αυτόνομη θέρμανση τότε απλά γίνεται σύνδεση του λέβητα με τον υφιστάμενο συλλέκτη – κολλεκτέρ του διαμερίσματος. Από το κολλεκτέρ ξεκινάει ο διαμοιρασμός του νερού μέσω των υφιστάμενων σωληνώσεων που καταλήγουν στα θερμαντικά σώματα.

II. Κεντρική θέρμανση
Στην περίπτωση αυτή ο ιδιοκτήτης που επιθυμεί την αυτονόμηση του διαμερίσματος του, δικαιούται να προβεί στην αποσύνδεση της ιδιοκτησίας του, μονώνοντας τους σωλήνες της κεντρικής θέρμανσης που διέρχονται από αυτήν. Στη συνέχεια θα πρέπει να εγκατασταθεί καινούριο δίκτυο σωληνώσεων θέρμανσης τροφοδοτώντας κάθε σώμα ξεχωριστά. Οι οδεύσεις των σωληνώσεων πραγματοποιούνται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αποφευχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η οπτική ρύπανση των εσωτερικών χώρων της οικίας, πετυχαίνοντας έτσι ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.  

III. Καθόλου θέρμανση
Στην περίπτωση αυτή εγκαθίσταται από την αρχή το δίκτυο θέρμανσης με όλες τις απαραίτητες σωληνώσεις, τα θερμαντικά σώματα και τον λέβητα. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση μας δύναται η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε ανεμπόδιστα το έργο ακριβώς όπως το έχετε φανταστεί, καλαίσθητα, αποδοτικά, χωρίς περιττές αναστατώσεις και 100% προσαρμοσμένο στα μέτρα σας και στις προσδοκίες σας.

 

4. Εργασίες ελέγχου και έναυσης του λέβητα και σύνδεση θερμοστάτηΟλοκληρώνουμε την ηλεκτρολογική σύνδεση και ρύθμιση του νέου λέβητα και τοποθετούμε τον θερμοστάτη μαζί με τις απαραίτητες καλωδιώσεις.

Ο θερμοστάτης είναι η συσκευή μέσω της οποίας χειριζόμαστε τον λέβητα, πολύ εύκολα και απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Ο θερμοστάτης μπορεί να είναι ψηφιακός και θα μπορεί να λειτουργεί ασύρματα αλλά και μέσω Wi-Fi έαν το επιθυμείτε, ώστε να χειρίζεστε τον λέβητα σας μέσω του κινητού σας δημιουργώντας έτσι το ιδανικό κλίμα στο χώρο σας όπου κι αν βρισκόσαστε.

 

5. Τοποθέτηση μαγνητικού φίλτρου και αναστολέαΜε το μαγνητικό φίλτρο σε συνδυασμό με τον ειδικό αναστολέα πετυχαίνουμε μέγιστο βαθμό προστασίας μιας εγκατάστασης στην οποία τοποθετείται ένας νέος λέβητας αερίου. Σε αρκετές περιπτώσεις και αναλόγως της ποιότητας νερού της εγκατάστασης, προτείνεται χημικός καθαρισμός. Μέσω αυτής της διαδικασίας, σταματάμε τις διαβρώσεις καθαρίζοντας τις παλιές σωληνώσεις με τα ειδικά πρόσθετα που χρησιμοποιούμε και μαγνητίζουμε τα υπάρχοντα ρινίσματα στο φίλτρο πριν προλάβουν να περάσουν στον νέο λέβητα αερίου και τον καταστρέψουν ολοκληρωτικά. Σημειώνεται ότι η βρωμιά και τα ρινίσματα των παλαιών εγκαταστάσεων είναι η βασικότερη και συνηθέστερη αιτία βλαβών στους νέους λέβητες που έχουν εγκατασταθεί χωρίς μαγνητικά φίλτρα.

 

6. Ενεργοποίηση συστήματοςΤελευταίο βήμα, με το οποίο ολοκληρώνεται η διαδικασία, είναι ο τελικός έλεγχος της εγκατάστασης και η ενεργοποίησή της. Αφού ολοκληρωθεί η εσωτερική εγκατάσταση, η ΕΔΑ πραγματοποιεί τον τελικό έλεγχο της εγκατάστασης, ο οποίος περιλαμβάνει έλεγχο τήρησης της μελέτης και των προδιαγραφών των χρησιμοποιούμενων υλικών και έλεγχο αντοχής και στεγανότητας των σωληνώσεων και εξαρτημάτων φυσικού αερίου, με την ολοκλήρωση του οποίου ξεκινάει η παροχή φυσικού αερίου στην κατοικία σας.

Η εγκατάσταση παραδίδεται έτοιμη προς χρήση, ενώ παρέχεται και η σχετική εκπαίδευση για την λειτουργία της στον χειριστή της.

 

7. Πλήρη μεταπωλητική εξυπηρέτηση 

 

 • Η εταιρία μας λειτουργεί ώς επίσημο κέντρο τεχνικής υποστήριξης των εταιρίων που εγκαθιστά και εμπορεύευται
 • Στη Θερμοενέργεια αναλαμβάνουμε εξουσιοδοτημένα την επισκευή και την συντήρηση της συσκευής που θα σας εγκαταστήσουμε ενημερώνοντας σας ετησίως για την προγραμματισμένη συντήρηση της.
 • Σε περίπτωση δυσλειτούργίας δεσμευόμαστε να σας παραδόσουμε την συσκευή σας λειτουργική ενός 24ώρου.
 • Στις αποθήκες μας υπάρχει πλήρες στόκ ανταλλακτικών για κάθε συσκευή που εγκαθιστούμε
 • Τα κινητά συνεργεία μας είναι εφοδιασμένα με τα περισσότερα ανταλλακτικά μηδενίζοντας έτσι τους χρόνους ανταπόκρισης μας σε έκτακτη περίπτωση βλάβης της συσκευής σας. 
 • Δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα σας παντός καιρού!!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιεσδήποτε απορίες ή για να ζητήσετε προσφορά, καλέστε μας στο 2130909909 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και εμείς θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ: Πέτρου Ράλλη 343, Νίκαια 18450

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ: 2130909909

EMAIL: info@thermoenergia.gr


Παρακαλούμε εισαγετε τα γραμματά και τους αριθμούς που βλέπετε παρακάτω